Hei!

Olen Santeri Lanér, vähän vaille viisikymppinen ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, työyhteisö- ja yritysvalmentaja, työnohjaaja ja koutsi.

Tai.. Siis, ne ovat asioita, joita olen tehnyt työkseni viime vuodet… Yritetääs uudestaan…

Hei! Olen Santeri, neljän lapsen isä ja kirjoittavan puolison aviomies, jonka voi löytää mm. opettelemasta kitaransoittoa ja kreikkan kieltä, pelaamasta lentopalloa, kokkailemasta, pitkiltä kävelyiltä, katsomasta elokuvia, kirjoittamasta tarinoita… 

… lähempänä jo minua, mutta edelleen enemmän tekemistä kuin olemista… 

Otetaas näin! Hei! Olen Santeri ja olen… pohjimmiltani ihan vaan samanlainen kanssaihminen kuin sinäkin, joka ihmettelee itseään ja maailmaa, ja miettii miksi asiat ovat niin kuin ne ovat ja miten ne voisivat ehkä olla toisin. 

Muutos on kiehtonut minua lapsesta asti. Aina kun kuulin, että jotakin pientä tai isompaa mullistavaa tapahtui – oli se sitten mukavaa tai ikävää – tunsin outoa kihelmöivää jännitystä. Asiat eivät pysyisi enää samoin kuin ne ovat olleet. Jokin muuttuisi.

Aikuisena päädyin opiskelemaan yhteiskuntatieteitä. Halusin ymmärtää miksi maailma on sellainen kuin se on, ja miten sitä voisi muuttaa. Osa opinnoista tuntui pettymykseltä, mutta osasta löysin muutoksen eväitä. Päädyin erikoistumaan työelämän tutkimukseen. 

Sen jälkeen olen ollut hyvin monenlaisessa työssä ja työyhteisössä opettamisesta ja kouluttamisesta ohjelmistoyrityksen johtamiseen, yritysvalmennukseen, coachingiin ja työnohjaukseen. Yhteensä olen elämäni aikana tehnyt varmaankin noin kahtakymmentä erilaista hommaa.

Mutta olen aina palannut muutoksen ja etenkin työelämän muutoksen äärelle uudestaan. Uskon, että moni meidän maailman ja yhteiskunnan ongelmista voidaan korjata parantamalla työelämää. 

Työ vie niin suuren osan ihmisten elämästä, ajasta ja energiasta, että sen kerrannaisvaikutukset heijastuvat suoraan perhe-elämään, hyvinvointiin ja terveyteen – ja sitä kautta koko yhteiskuntaan ja ympäröivään maailmaan.

Valitettavasti, monista hyvistä ponnisteluista huolimatta, työelämässä on vielä paljon kehitettävää, jotta se tukisi hyvää ja tasapainoista elämää – ja jotta työssä voitaisiin keskittyä siihen mikä on oikeasti merkityksellistä ja tärkeää.

Siksi kirjoitan tätä blogia. 

Haluan omalta osaltani tarjota ajatuksia kohti parempaa työelämää ja sitä kautta kohti ylipäätään parempaa elämää ja yhteistä olemassaoloa. 

Osa kirjoituksista on ehkä inhorealistisia ja haluaa osoittaa ongelmia. Sitäkin tarvitaan. Ongelmaa ei voi korjata, jos ei havaitse ongelmaa. Mutta pyrin myös kirjoittamaan siitä näkökulmasta, miten me voimme työelämässä vahvistaa hyvää ja saavuttaa yhdessä sellaisia tavoitteita, joita koemme tärkeiksi.

Aiheista erityisen lähellä sydäntä on burnout ja sen ehkäisy. Itse olen kokenut kaksi, lievemmän vaille kolmekymppisenä ja rankemman nelikymppisenä. Jälkimmäisen myötä päätin ettei kolmatta kertaa enää tule ja aloin tutkia mistä työuupumus syntyy ja miten sitä voi ehkäistä.

Koulutukseltani olen VTM, johdon ja työyhteisöiden työnohjaaja (Sosped, STOry) ja Certified Business Coach Master (BCI). Lisäksi olen opiskellut mm. DiaSek– ja Compassionate Inquiry -menetelmiä. Parhaillaan opiskelen myös ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa (LTI) ja kirjoittamista (JYU). 

Olen kiinnostunut myös mm. läsnäolo- ja tunnetaidoista, itsemyötätunnosta, voimavarakeskeisyydestä, positiivisesta psykologiasta ja vuorovaikutustaidoista. 

Entäpä sinä? Kuka olet ja miksi olet pohtimassa parempaa työelämää?

Kuulen mielelelläni mitä ajatuksia kirjoitukset sinussa herättävät 🙂  

Voit lisätä kommenttisi kirjoituksiin Facebookissa tai LinkedInissä.

Sähköposti löytää perille osoitteella @tietoinentyoelama.fi (lisää eteen pelkkä etunimi)

Santeri Lanér